Blog

Pobeg

11/02/2014 13:59

Štiri ženske, štiri ljubezni, štiri življenja, neskončno parov čevljev in oblek – Seks v mestu, filmska izdaja, drugič. Končno poročena Carrie Bradshaw in njene prijateljice so včeraj spet zakorakale na naša filmska platna in nujno je, da o tem kultu vseh (ženskih) kultov kaj rečem. »Ali bova šli 'Seks' gledat pred Amsterdamom ali po njem,« me je pred dnevi vprašala prijateljica. V Amsterdam greva navijat za njenega sina, ki nastopa na evropskem prvenstvu hiphopa, zraven bova vzeli najstniški hčeri, torej bomo, kako primerno, skupaj zbrane »štiri prijateljice«, čeravno primerjava s filmom ni kaj prida posrečena. »Prej in potem,« sem prikimala, češ, Penelope Cruz, izvrstna španska igralka, ki tudi malo nastopa v zadnjem Seksu, si je prvi del v kinu ogledala sedemkrat. Pravi, da si Seks zavrti vedno, kadar je dobre, pa tudi kadar je slabe volje. Podrobnosti ni povedala, ampak dvomim, da ima pri tako  popolnem žrebcu , kot je Javier Bardem, težave s seksom (Ljubezen v Barceloni). Torej mora biti »šoping«, zanj pri Seksu tudi gre; seks je, naj mi Brane Kastelic oprosti, samo marketinški trik. Morda Penelope, ki je zelo zaposlena igralka, zmanjkuje časa za sproščeno nakupovanje »manolk«? Ugibam. Melaniji Knavs, Slovenki, ki se je poročila z »živino živin« Donaldom Trumpom, in kot so zapisali v Story, izpolnila sanje marsikatere ženske, časa za »šopanje« po trgovinah ne manjka, njena omara za čevlje je do vrha in čez založena z manolkami. Bi se znašli, če bi vam sekira padla v med in bi bili nenadoma »prisiljeni« živeti na veliki nogi? Nisem prepričana, da me mika preživeti dan v Melanijinem stanovanju ... Kakorkoli, recesija je pravi čas za glamur. Scenarist in režiser filma Michael Patrick King je dejal, da je ekstravaganca tisto, kar v trenutnih gospodarskih razmerah nujno potrebujemo. Ekstravaganca je čista poezija, obliž za recesijske rane, oaza v puščavi. Seks v mestu 2 zato upravičeno poka od razkošja in eksotičnih pustolovščin, in če ste že opravile s pomisleki tipa biti ali ne biti gospa, hudičevka v službi, da o besedni zvezi popolna mati niti ne izgubljam besed, si lahko zdaj pošteno napasete oči. Pri Melaniji in Donaldu v 66. nadstropju nebotičnika v New Yorku je življenje menda ves čas kot v pravljici, Carrie in prijateljice pa se zato, da bi se spet počutile kot princese, odpravijo v Abu Dabi. Čez orientalsko razkošje ga pač ni, pa naj bo punca še tako svobodomiselna, enakopravna in neodvisna.

Home

09/05/2013 22:54

 

Questo test e ritenuto da tutta le letteratura il piu preciso per la  della soglia del pronostici calcio lattato (soglia anaerobica). 11 test da campo per determinare la soglia del lattato segue il protocollo studiato giâ alla fine degli anni Ottanta dal dott. Faraggiana e dal prof. Gigliotti. A quei tempi frequentavo, con i miei atleti, i raduni della nazionale e quindi ebbi modo di vedere l'evoluzione di questo test che, a sua volta, e l'evoluzione del test di Mader. Oggi l'esecutore materiale dei test nella nazionale di atletica e il dott. Fiorella. A cosa serve. Il test del lattato serve a misurare la velocitâ e la FC corrispondenti a 2 mmo/l di lattato e a 4 mmo/l di lattato. I valori cor¬rispondenti a 2 mmo/1 di lattato dovrebbero corrispondere alla velocitâ alla quale dovrebbe essere corsa la maratona, mentre a 4 mmoil dovrebbe corrispondere il valore della VR e della FC alla VR. Come si esegue. 11 test consiste nel correre da un minimo di 4 a un massimo di 6-7 volte 2 km in pista. La velocitâ viene mantenuta costante durante ogni frazione di 2 km, ma viene aumentata in genere di 10 secondi ogni 2 km. L'atleta indossa un cardiofrequenzimetro che gli permette di monitorare la FC.

film streaming vf

First blog

13/04/2013 18:38

Our new blog has been launched today. Stay focused on it and we will try to keep you informed. You can read new posts on this blog via the RSS feed.

Tags

The list of tags is empty.